Gamification van autorijden

Gamification van autorijden

Het maakt het ook mogelijk om A/B testing te doen van routes, statistieken bij te houden over files etc. Ik heb dus zijn login van Suivo track & trace gekregen, en zijn toestemming om een hoop data te gaan minen en in excel te importeren via een soort API. Momenteel heb ik al volgende bevindingen:

  1. Twee routes gevonden die bijna exact evenlang duren, hoewel bij de éne het verbruik gemiddeld 10% lager ligt! WIN!
  2. Vrijdagavond is er vroeger file, maar dat is blijkbar al eens statistisch gebleken.
  3. Eén van zijn standaardroutes ziet eruit als een ballon. xD

De bedoeling is eigenlijk dat ik hier een rapport van maak na een half jaar ofzo, en dat mijn vader “eens goed kan uitpakken” op zijn werk. Hopelijk levert dit mij ook nog wat punten op bij mijn vader.

Reacties zijn gesloten.