Irish coffee is heerlijk!

Irish coffee is heerlijk!

Wie mij kent weet dat ik wel eens graag whiskey drink. Ik vind dat echt genieten, aan het einde van een drukke of vermoeiende week in het weekend mij eens thuis zetten met mijn pa en een glas whiskey drinken. Niet met cola of andere rommel bij: gewoon puur, eventueel met ijs. (Liefst zonder ijs, want ik drink niet zo heel snel, en daardoor is het ijs aan het eind helemaal gesmolten en heb je een vies water met een alcoholsmaakje, dat is het niet. En nee ik ga niet sneller drinken! ;) )

Met de feestdagen moesten we natuurlijk overal op bezoek om te gaan eten en drinken en wat dan ook, en bij een van de ooms kwam aan het eind de vraag of er soms iemand zin had in een Irish coffee. Voor wie niet weet wat dat is: Irish coffee is een warme drank met whiskey en koffie. Ik had het nog nooit geproefd, ik ben niet zo’n koffiedrinker eigenlijk, maar ik wilde nu wel eens proberen, vooral omdat pa zei die van oom Jan werkelijk heerlijk is.

Ik kan hem alleen maar gelijk geven: dit drankje moet je ook eens proberen, zeker in de winter als het écht koud is (dus niet zoals nu). Warme koffie, whiskey, suiker beneden en bovenop een centimetertje verse dikke room. Echt heerlijk. Smaakt ondanks de whiskey en de suiker toch best fris, en je krijgt het er snel warm van. Wel belangrijk: ik heb nog geen koffiezet thuis, dus ik ga zo’n Nespresso machientje kopen, da’s laag qua onderhoud maar maakt toch lekkere koffie die je dus goed als basis kan gebruiken. TIK!

Ik hoop alleszins dat jullie ook allemaal fijn gevierd hebben! Voor mij begint nu een best zware maand… In februari laat ik wel weer weten hoe het allemaal gegaan is!

Reacties zijn gesloten.