Zelf je potje koken: niet simpel…

Zelf je potje koken: niet simpel…

Ik zit nu enkele weken op kamers en ik begin het al te zien aan mijn gewicht! Nee ik overdrijf hoor, maar wat ik bedoel is dat ik sinds ik niet meer thuis woon ik ook echt niet meer zo gezond eet. Soms sla ik wel eens een maaltijd over, soms haal ik in de supermarkt iets dat ik gewoon maar moet in de microgolfoven stoppen, of rijst met een of andere roomsaus. En ja, dan de typische studentenklassieker: petat, of pizza, of bapao. Als het maar rap klaar is, weinig kost en snel op is.

Ik zou wel eens wat gezonde snel-klaar receptjes moeten hebben voor hier dus. En liefst ook nog met gewone ingrediënten, niet van die vreemde substanties die je voor een gerecht nodig hebt maar die je nooit meer kan gebruiken in iets anders. Soepen heb ik ook al veel gemaakt: dat is makkelijk en dat kan je meteen voor een paar middagen maken maar dat is natuurlijk niet hartig genoeg voor een hoofdmaaltijd. Is puree uit een zak even ok als puree die je zelf maakt? Dat is dan misschien met vis wel eens een goed idee.

Ik heb eigenlijk wel een hekel aan slaatjes, hoe gezond die ook mogen zijn. Dat is nu toch totaal niet mannelijk? Er moeten denk ik betere dingen te vinden zijn. Een broodje steak bijvoorbeeld: dat klinkt simpel en lekker, en dan moet ik geen aardappelgerecht meer zoeken.

Mensen die mijn lot delen mogen hun ervaringen laten weten!

Reacties zijn gesloten.